Ljudböcker

Alltså allvarligt. Vem tar ‘9 timmar 58 minuter 41 sekunder’ på sig för att läsa ut en bok på ~300 sidor??

Jag skulle få panik om jag skulle lyssna på en bok, tror jag…

4 reaktioner till “Ljudböcker

 1. Haha.
  Det är riktigt bra med ljudböcker tycker jag! Suveränt att ligga och lyssna på om man inte kan somna. Ungefär som när man var liten och fick lyssna på sagoband tills man somnade.

 2. Hehehe, ja det är nog en träningssak att lyssna på talböcker — åtminstone var det inget som kändes avslappnat för mig ifrån början… jag liksom tappade tråden stup i rackarn och fick backa och lyssna igen. Men idag — många talböcker senare — uppskattar jag det mycket, då jag promenerar, lagar mat, bakar, pysslar med tyst renovering som tapetsering, målning etc. Ge det några gånger och se det som en träning, vet jag!
  Apropå tiden: Jag har ofta läst böcker högt för elever och tro mig — det tar enormt mycket längre tid än man tror. (Det har varit svårt att hitta talböcker som passat.) Sist gav jag mig sjutton på att alla gymnasieelever som aldrig tidigare läst en bok i hela sitt liv, skulle ha ”läst” åtminstone en bok, innan de gick ut 3:an. Sålunda valde jag en mycket engagerande bok som de omöjligt skulle kunna somna till — det blev ”Kort kjol” — och sen ägnade jag MÅNGA lektioner till att läsa denna tunna lilla pocketbok högt för dem (de hade också kopior av texten så att de som ville kunde följa med där när jag läste). Sex långa lektioner för varenda klass tog det. Oj oj oj, va hes jag var efter en hel dags läsande… Men gissa om de lyssnade och om de var stolta efteråt!! Mer än hälften av dem sa:
  – Det där var den första bok jag nånsin läst helt och hållet. Ge mig ett tips på en till som är lika bra, så att jag kan köpa den och läsa!
  DET är belöning för ett gammalt lärarhjärta det… :o)
  Mitt tips: Välj en bok som du verkligen vill läsa och som du VET kommer att engagera dig. Lägg sen över den i din MP3 och lyssna på den när du promenerar, gymmar eller sitter på bussen.
  Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s