Kära medtrafikanter…

Särskilt ni som, lixom mig, har anlag för att bli bittra, ilskna, upprörda och kanske måttligt folkhatande i trafiken…. (ni vet vilka ni är…)

En sak slog mig idag när jag åkte ett par svängar på E14 Sundsvall-Matfors vackert nynnandes på den senaste hit-låten på P4… vad har hänt med stopplinjerna?

Antingen har dessa linjer nu försvunnit efter för många års regnoväder samtidigt som dagens bilar är för låga (eller för höga) för att förarna ska se den åttkantiga skylten innan korsningen, eller så har helt enkelt människorna Glömt Bort HUR MAN KÖR?

Efter att en gång som av en händelse bevittnat hur en bil (audi) kommer rullande fram in i en korsning som jag vet har en heldragen linje i rätt körfält, blinkar åt mitt håll och helt sonika kör rakt ut framför mig helt utan att ett endaste däck stått stilla, så höll jag ögonen på varenda bil som borde haft stopp-plikt från det håll de kom ifrån…

Döm om min förvåning när fem utav fem möjliga bilister glatt gled över den heldragna linjen och fortsatte sin färd… 5/5… 100%…. Och det är denna trafik som jag försöker få min underbara flickvän att ta sina första trevande steg bakom ratten i…?

För att inte börja tala om blinkers, rondeller, avfarter, påfarter, omkörningar med mera, med mera…

Hua!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s